Voor werkgevers

Talent4Taxi is de ‘one stop shop’ voor taxiondernemers. Payrolling, werving  & selectie, HR-advies en administratieve ontzorging: wij zijn uw partner. Wij denken met u mee, en liever nog denken wij een stap vooruit. Zo lossen wij uitdagingen op, nog vóór ze ontstaan. Talent4Taxi kent de taxibranche van binnen en buiten. En daarmee zijn wij als het ware uw collega op afstand.

uw partner op het gebied van personeelsvraagstukken

Wat doen wij anders?

Wat wij anders doen, is dat wij alles doen. Talent4Taxi is geen uitzendbureau, geen detacheringsbureau, geen reïntegratiebureau en geen payrollbedrijf. Wij organiseren de hele keten voor werkgevers, van begin tot eind. En daarbij nemen wij u het werk uit handen. Of dat nou het werven van personeel, het aanvragen van proefplaatsingen of het trainen en begeleiden van uw medewerkers is. Zo gaat u van veel contactpersonen bij verschillende partijen naar één partner die u alle werk uit handen neemt. Dat bespaart u tijd, en dus geld. Om nog maar te zwijgen van de kopzorgen die het u bespaart. Zo kunt u zich richten op wat u het beste doet: uw eigen dienstverlening. 

In-, door- en uitstroom

Wij ontwikkelen een proactief in-, door- en uitstroombeleid voor uw onderneming. Door te focussen op niet één, maar alle fases van een goed personeelsbeleid bieden wij u langdurige flexibiliteit en structureel lage personeelskosten. Wij kunnen kandidaten leveren met of zonder taxipas. Hebben zij nog geen taxipas, dan zorgen wij er voor dat zij die krijgen. U heeft dus geen omkijken naar het voortraject, uw nieuwe chauffeurs kunnen direc voor u aan de slag! Ook na plaatsing zorgen wij voor de juiste begeleiding vanuit Talent4Taxi. Ons HR support team staat altijd voor u én de bij u gedetacheerde medewerkers klaar bij vragen.

 

Onze diensten

Payrolling

De wet- en regelgeving rondom het dienstverband van werknemers wordt steeds ingewikkelder en verandert bovendien regelmatig. Denk aan de verschillende  contractvormen, arboregels, fiscale en sociale regelgeving, ziekteverzuim, de wet Poortwachter en de regels rondom het aannemen en ontslaan van medewerkers, zoals opvolgend werkgeverschap of transitievergoedingen. Talent4Taxi neemt u met de payrollservice dit werk én deze zorgen uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op de dagelijkse aansturing van uw chauffeurs.

U betaalt alleen de werkelijk gewerkte uren. Vakantie-uren, ziekte-uren, vakantiegeld en overige kosten nemen wij voor onze rekening. Door het juridisch werkgeverschap uit te besteden heeft u minder administratie, minder kosten en minder risico. Zo houdt u meer tijd en geld over om te doen waar u goed in bent: ondernemen.

Werving & selectie

Heeft u een openstaande vacature, dan vult Talent4Taxi die voor u in met gemotiveerde en goed opgeleide chauffeurs. Daar gaat een uitgebreid werving- en selectieproces aan vooraf. Daarbij is Talent4Taxi gespecialiseerd in het bemiddelen van kandidaten uit subsidiabele doelgroepen, zoals re-integratiekandidaten, WAO- ers of juist 56+-ers. Dankzij ons uitgebreide landelijke netwerk bij gemeentes en UWV’s kunnen wij daarbij zeer slagvaardig te werk gaan.

Na een uitgebreid voortraject stellen wij een aantal kandidaten aan u voor. U bepaalt vervolgens met welke kandidaat of kandidaten u daadwerkelijk in zee gaat. Indien nodig wordt de kandidaat middels een gedegen voorschakeltraject voorbereid op de functie bij uw organisatie. Maar daar houdt onze betrokkenheid niet op. Ook na plaatsing van een werknemer blijven wij vanaf de zijlijn meekijken en staan wij u waar nodig bij met raad en daad. Het team van Talent4Taxi is er om u maximale ondersteuning te bieden bij uw personeelsbeleid!

Opleiden en begeleiden

Nieuwe medewerkers van Talent4Taxi begeleiden wij indien nodig bij het behalen van de chauffeurskaart. De deelnemers volgen theorie- en praktijklessen en leren rijden als een goede taxichauffeur. Zo bereiden wij ze optimaal voor op het examen. Waar mogelijk vragen wij een tijdelijke chauffeurskaart aan, zodat de deelnemer ook direct praktijkervaring op kan doen en voor u sneller inzetbaar is. Ook de opleiding Levensreddend handelen maakt onderdeel uit van de opleiding van nieuwe medewerkers.

Tot slot hebben wij een goede begeleiding van onze werknemers hoog in het vaandel staan. Talent4Taxi treedt op als juridisch werkgever, dus chauffeurs kunnen bij ons terecht met vragen over salaris, betalingen, contracten, vakantiedagen, opleidingen etc. Ook de begeleiding van de werknemer in geval van ziekte nemen wij op ons. 

Van alle markten thuis

Talent4Taxi is actief in de personenvervoerbranche, maar ook in de logistieke sector en in groot vervoer. Dus of u nu een chauffeur koeriersdiensten, een chauffeur zorgvervoer of een chauffeur straattaxi zoekt, bij ons best u aan het goede adres. 

Van student tot 50-plusser

WIj bemiddelen kandidaten van alle leeftijden. Van student tot 50-plusser! Ideaal, omdat wij zo precies die chauffeur voor u kunnen vinden die past binnen uw rijtijdenschema. Zoekt u iemand die het geen probleem vindt om 's avonds en 's nachts te rijden? Of juist iemand die de ochtenden en middagen kan rijden voor schoolvervoer? Wij vinden hem of haar voor u!

Wist u dat wij voor werving & selectie of payrolling van studenten een extra aantrekkelijk studententarief hanteren? Vraag ons naar de voorwaarden! 

Medewerker aanmelden

Wilt u als bestaande klant een nieuwe medewerker aanmelden bij Talent4Taxi?  Om het contract snel in orde te kunnen maken hebben wij de volgende documenten nodig: 

  • Het aanmeldformulier dat u van de accountmanager heeft ontvangen, volledig ingevuld en ondertekend door u en de medewerker;
  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de medewerker (voor- én achterkant);
  • Een kopie van de bankpas van de medewerker.

Als de medewerker al eerder bij u in dienst is geweest, stuurt u ook een kopie van de laatste loonstrook mee. 

Deze documenten mailt u samen naar contract@talent4taxi.nl.